Kinderen vanaf vier jaar hebben 's avonds of 's nachts wel eens last van groeipijn in hun benen, vaak in hun onderbenen. Ook pubers kunnen last van groeipijn hebben. De pijn lijkt op kramp en zit steeds op een andere plek. De oorzaak van groeipijn is niet bekend.

Kun je iets doen aan de pijn?

Groeipijn komt spontaan opzetten en gaat vanzelf weer over. Je hoeft je er niet zo veel zorgen over te maken. Je kind kan wel behoorlijk last hebben van groeipijn. Rekoefeningen, een warme kruik en de pijnlijke plek masseren, kunnen de pijn wat verzachten. Je kunt zo nodig ook een pijnstiller geven, bijvoorbeeld paracetamol. Je kind hoeft overdag niet rustig aan te doen.

Groeipijn of gewrichtspijn

Als de pijnlijke plek rood, dik of warm is, kan er een ontsteking zitten. Met dit soort klachten, of als je kind last heeft van gewrichtspijn of mank loopt, kun je het beste even naar de huisarts gaan.

Het keurmerk van de betrouwbare opvoedinformatie van Opvoedinformatie Nederland. Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Bron: Groeipijn

In de bibliotheek

Organisaties

Huisarts

Huisartsen Crans en Hartvelt

 0318-61 12 79 huisartsencranshartvelt.nlPlatteelhof 76711JKEde

Huisartsenpraktijk Hollemans

 0318-46 21 12Dorpsplein 16733AVWekerom

Vergelijk hulpaanbod