Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Ja, ik doe mee!

Als je zelf niet op vakantie kunt doordat je moet werken of een gezinsvakantie te duur is, is een vakantiekamp een mogelijkheid om je kind toch te laten genieten van een echte vakantie.

Voor kinderen en jongeren

Vakantiekampen zijn vaak bedoeld voor kinderen en jongeren. De leeftijden kunnen variëren van 5 tot 20 jaar. Op het kamp worden groepen gemaakt van kinderen in dezelfde leeftijdscategorie.

Activiteiten en thema’s

Vakantiekampen organiseren verschillende activiteiten, afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Jongeren gaan bijvoorbeeld wat meer avontuurlijke dingen doen. De kampen hebben vaak een speciaal thema, zoals sport, survival of toneel en theater. Kies samen een kamp dat aansluit bij de interesse van je kind.

Buitenlandse vakantiekampen

Je kunt overwegen om je kind naar een buitenlands zomerkamp te laten gaan. Je kind leert op die manier iets van de taal en is tegelijk ook in een andere omgeving. Sommige ouders vinden het prettiger om hun kind naar een vakantiekamp in Nederland te laten gaan, omdat zij dit toch meer vertrouwd vinden.

Heeft je kind een beperking?

Er zijn ook vakantiekampen speciaal voor kinderen met bepaalde aandoeningen, zoals autisme en ADHD, of speciaal voor kinderen met een handicap, zoals een lichamelijke of een licht verstandelijke handicap. Deze vakantiekampen kunnen soms betaald worden van het persoonsgebonden budget.

Veel kinderen vinden het leuk om naar een zomerkamp te gaan en activiteiten te ondernemen met andere kinderen. Behalve vakantiekampen zijn er ook ‘logeerhuizen’ waar je kind een weekend naartoe kan. Dit geeft je als ouder de mogelijkheid om zelf goed tot rust te komen en eventueel meer tijd te kunnen besteden aan andere gezinsleden.

Het keurmerk van de betrouwbare opvoedinformatie van Opvoedinformatie Nederland. Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Bron: artikel Vakantiekampen op https://www.opvoeden.nl

Hulpaanbod

Logeeropvang

Logeer- en crisisopvang

TiCuro is gevestigd in een rijtjeshuis aan de rand van Bennekom in...

Logeervoorziening United Souls

Logeerhuis gelegen op het unieke landgoed ‘De Olde...

Manege zonder Drempels

Het logeerhuis is een verbouwde boerderij, met twee...

Organisaties

Logeerhuis

Karakter - Locatie Ede

 0318-67 66 11 karakter.comHoralaan 56717LXEde

TiCuro

 06-23 34 49 98 ticuro.nlHazenhoeve 976721LABennekom

Stichting ROOZ

 0318-30 36 38 stichtingrooz.nlHoralaan 56717LXEde

Vergelijk hulpaanbod