Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Vervoer

Gehandicaptenparkeerplaats

Heeft u een beperking en kunt u niet goed parkeren in de buurt van uw huis of werk? Dan kunt u in de meeste gemeenten een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen.

Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

Een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken vraagt u aan bij de gemeente. Alleen uw auto met het bijbehorende kenteken mag op deze plek staan. U kunt meestal alleen een gehandicaptenparkeerplaats krijgen als u een bestuurderskaart heeft.

Meer informatie over de aanvraag, de voorwaarden en de kosten vindt u op de website van uw gemeente.

Een parkeerplaats op kenteken kan ook op vaste tijden van u zijn, bijvoorbeeld onder werktijd. De tijden zijn dan onder het bord vermeld. Buiten deze tijden mogen ook anderen hier parkeren.

Tips bij het aanvragen

  • Let er op dat u een parkeerplaats toegewezen krijgt die ruim genoeg is, zodat u naast en achter de auto ruimte heeft om in en uit te stappen.
  • Let u er ook op dat er eventueel een oprit in het trottoir aanwezig is, zodat u gemakkelijk op en af kunt rijden met uw rollator of rolstoel.

Verhuizing doorgeven

Heeft u een gehandicaptenparkeerplaats en gaat u verhuizen binnen de gemeente, dan kunt u een aanvraag indienen om uw parkeerplaats te laten verplaatsen.

Verhuist u naar een andere gemeente, dan moet u uw gehandicaptenparkeerplaats opzeggen bij de gemeente. Vervolgens kunt u in uw nieuwe woonplaats - zo nodig - een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen .