Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Werk, geld en uitkering

Schulddienstverlening

Wanneer u er niet uitkomt met uw schuldeisers, kunt u schulddienstverlening aanvragen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling Inkomen en Schulddienstverlening van uw gemeente. Daarnaast kunt u eventueel naar het Juridisch Loket of maatschappelijk werk voor advies. Deze instanties kunnen u helpen of in contact brengen met een schuldhulpverlener.

Hulp bij schulden

De mensen van de schulddienstverlening brengen uw situatie in kaart en treffen een regeling met uw schuldeisers. Een hulpverleningstraject duurt meestal een aantal jaren.

Soms is het nodig dat de schuldhulpverleners tijdelijk uw inkomen beheren. Zij zorgen dan voor de aflossing van uw schulden. Dit heet budgetbeheer.

Soms moet u bijvoorbeeld ook uw huis of uw auto verkopen. Of uw mobiele telefoon wegdoen. Het uiteindelijke doel is dat u uw geldzaken weer onder controle hebt en zonder schulden verder kunt.

Hoe regel ik hulp?

Voor schulddienstverlening van de gemeente komt u in aanmerking als u (dreigende) schulden heeft die u niet zelf kunt oplossen. U moet wel ingeschreven staan in de gemeente en een eigen inkomen hebben.

U kunt bij de gemeente informeren waar u voor schulddienstverlening kunt aankloppen. Komt u ervoor in aanmerking, dan is ondersteuning gratis.

Kredietbank of maatschappelijk werk

U kunt ook terecht bij een kredietbank of het maatschappelijk werk voor ondersteuning bij uw geldzaken.

Zie ook