Heeft u moeite om de boodschappen te doen? Er zijn manieren om het makkelijker te maken. Met wat handigheidjes lukt het misschien toch om de boodschappen thuis te krijgen.

Minder meenemen

Kost het u vooral moeite om de grote boodschappen te doen, maar lukt het nog wel om af en toe even verse groente en fruit, brood en melk te halen? Dan kunt u misschien wat vaker boodschappen doen. U neemt per keer wat minder mee. Dan is uw tas ook niet zo zwaar.

Een lijst maken

Als u een verzamellijst maakt van de dingen die u regelmatig koopt, kunt u die langslopen bij het maken van een boodschappenlijstje. Zo maakt u de kans kleiner dat u iets vergeet. Dat kunt u ook per winkel doen. Hier vindt u een lijst van producten (PDF, 73,5 kB) waarmee u alvast aan de slag kunt.

Hulp van de supermarkt

Bij de meeste supermarkten kunt u de medewerkers om hulp vragen. Bijvoorbeeld om een moeilijk bereikbaar product te pakken, uw tas in te pakken bij de kassa of uw tas in de auto te zetten. Supermarkten kunnen uw boodschappen ook bezorgen of voor u klaarzetten in de winkel. Lees er meer over bij Boodschappenhulp.

Boodschappen dragen

Er zijn hulpmiddelen die handig zijn bij het boodschappen doen. Een bekende is de boodschappentrolley: een tas op wielen. Maar er zijn ook hulpmiddelen om zelf een tas te dragen, als u weinig kracht in uw handen heeft.

Heeft u een rollator, rolstoel of scootmobiel? Dan kunt u daarin boodschappen meenemen. Er zijn tassen en manden te koop die u in de rollator kunt zetten of aan de rollator kunt vastklikken.

Op de Hulpmiddelenwijzer en bij Scouters vindt u voorbeelden van hulpmiddelen bij het boodschappen doen. Boodschappentrolleys kunt u gewoon in de winkel kopen. Voor andere hulpmiddelen kunt u terecht bij de thuiszorgwinkel.

Staan bij de kassa

Heeft u moeite met het staan bij de kassa? Dan kunt u misschien een boodschappenwagen of rollator met een (uitklapbaar) zitje nemen. Er zijn zelfs wandelstokken die u kunt uitklappen tot een zitje.

Bereikbare winkel

Kies de winkel die voor u het makkelijkste is, ook al is dat niet uw vaste winkel.

  • Afhankelijk van uw situatie kunt u kiezen voor een winkel op loop- of fietsafstand, of een winkel met goede parkeergelegenheid, of een winkel waar de bus vlakbij stopt.
  • U kunt eens aan mensen in de buurt vragen waar zij meestal heengaan. Misschien is dat voor u ook wel makkelijk.
  • Misschien kunt u wel met een van uw buren meerijden.
  • Als u samen met de auto gaat, kunt u wat meer meenemen en hoeft u niet zo vaak naar de winkel.
  • Misschien kunt u gebruikmaken van een rijdende winkel of bezorgservice .

Winkeltips

Met deze tips kunt u het winkelen sneller en minder inspannend maken:

  • Sorteer uw boodschappenlijstje per afdeling in de supermarkt. Bijvoorbeeld alle ontbijtproducten bij elkaar, en alle groente en fruit bij elkaar. Zo hoeft u niet kriskras door de winkel.
  • U kunt een vaste route door de supermarkt lopen. Een georganiseerd boodschappenlijstje + een vaste route = veel sneller door de supermarkt!

Boodschappenhulp

Als boodschappen doen u niet alleen lukt, kunt u hulp vragen van mensen om u heen. Maar u kunt ook gebruik maken van een betaalde boodschappendienst.

Organisaties

Thuiszorgwinkel

Medipoint

 088-10 20 100 medipoint.nlWillem de Zwijgerlaan 1t/m36713NSEde

Zorg Totaal

 0318-24 10 01 zorgtotaalwinkel.nlFrankeneng 146716AAEde

Hulpmiddelenleverancier

Medipoint

 088-10 20 100 medipoint.nlWillem de Zwijgerlaan 1t/m36713NSEde

Zorg Totaal

 0318-24 10 01 zorgtotaalwinkel.nlFrankeneng 146716AAEde

Bestanden

Boodschappenlijst PDF, 73,5 kB
Vergelijk hulpaanbod