Lukt zelf koken u niet meer? En kunnen anderen u hier niet genoeg bij helpen? Dan kunt u ook gebruik maken van een maaltijdvoorziening.

Maaltijdservice

Er zijn organisaties die maaltijden thuis bezorgen. Dit heet ook wel een maaltijdservice. Meestal kunt u kiezen uit een aantal gerechten. Het kan zijn dat u het eten dan nog moet opwarmen in de oven of de magnetron.

U kunt afspreken op welke dagen en tijdstippen u graag maaltijden bezorgd wilt krijgen. U heeft geen verplichtingen. Als u het wilt stopzetten, kunt u dat direct doen.

De maaltijden kosten ongeveer 5 tot 10 euro.

Samen eten met buurtgenoten

Op steeds meer plekken kunnen buurtgenoten met elkaar eten. Dit heet dan bijvoorbeeld eetpunt of buurtrestaurant. Voor een klein bedrag schuift u gezellig aan bij uw buurtgenoten en krijgt u een warme maaltijd. Vaak is het in het buurtcentrum, verzorgingshuis of ouderencentrum.

U kunt ook eens in het overzicht van activiteiten kijken wat voor eetactiviteiten er in de planning staan de komende tijd.

Maaltijden delen met de buren

Thuisgekookt.nl is een website van Stichting Thuisgekookt, waarop mensen maaltijden kunnen delen met hun buurtbewoners. U voert uw postcode in en ziet dan welke maaltijden er in uw buurt beschikbaar zijn. Die kunt u dan zelf ophalen. De gemiddelde prijs van een maaltijd op Thuisgekookt.nl is zo'n 6 euro.

Stichting Thuisgekookt kan u ook helpen om een vaste thuiskok te vinden. U wordt dan gekoppeld aan iemand die op vaste dagen in de week een maaltijd voor u maakt. Sommige thuiskoks kunnen het eten bij u aan huis brengen als dat nodig is.

Hulp via loket Wmo

Heeft u vragen over het regelen van een maaltijdvoorziening? U kunt contact opnemen met loket Wmo voor ondersteuning. Soms is er via de gemeente ook een korting mogelijk op maaltijdvoorzieningen van organisaties. Dit kunt u bij loket Wmo navragen.

Hulpaanbod

Maaltijdvoorziening algemeen

lunch

Een inlooplunch waar soep en brood geserveerd worden.

Eetpunt of buurtrestaurant

lunch

Een inlooplunch waar soep en brood geserveerd worden.

Samen eten

Zaterdagavondgroep

Deze groep is voor jongeren die een leuke invulling voor de...

Actviteiten in Steunpunt

Actviteiten in Steunpunt De Boshoek in Ede

Organisaties

Maaltijdvoorziening

Stichting Vilente - De Klinkenberg

 088-03 21 321 vilente.nlConcordiahof 16712GZEde

Vérian Ede - Rayonkantoor Ede

 088-12 63 126 verian.nlKlaphekweg 406713HNEde

St. Barbara

 088-03 21 321 vilente.nlMinister Aalbersepark 16711NTEde

Vergelijk hulpaanbod