Samen koken of eten kan ook een oplossing zijn als u niet meer goed zelf kunt koken. U kunt hulp vragen aan mensen uit uw omgeving of vrijwilligers. Of eens aanschuiven bij een buurtrestaurant.

Samen koken

Kunt u niet alles meer zelf, dan kan er misschien af en toe een vriend, familielid of buur komen helpen bij het koken. Diegene kan de dingen overnemen die u niet meer kunt. Bijvoorbeeld de aardappels schillen of lang staan bij het fornuis.

Wilt u ook nieuwe mensen ontmoeten? Dan kunt u misschien meedoen aan een kookactiviteit bij het buurtcentrum.

Voor u koken

Misschien kent u wel iemand die af en toe voor u wil koken. Dat kan ook van tevoren. U kunt het eten dan in de koelkast of vriezer bewaren en het zelf opwarmen.

Vrijwillige kok vinden

Kent u zelf niemand die u kan helpen met koken? Dan kunt u misschien een vrijwilliger vinden die dit leuk vindt. U kunt zoeken via een vrijwilligersorganisatie, de buurtvereniging, de kerk of moskee, een briefje in de supermarkt. Of op een website voor vrijwillige hulp.

Op Thuisgekookt.nl kunt u bijvoorbeeld vrijwillige koks vinden die eten maken voor mensen die niet goed zelf kunnen koken. Sommige thuiskoks brengen het eten aan huis. De prijs van de maaltijd is ongeveer de kostprijs + 10 procent.

Samen eten met buurtgenoten

Op steeds meer plekken kunnen buurtgenoten met elkaar eten. Dit heet dan bijvoorbeeld eetpunt of buurtrestaurant. Voor een klein bedrag schuift u gezellig aan bij uw buurtgenoten en krijgt u een warme maaltijd. Vaak is het in het buurtcentrum, verzorgingshuis of ouderencentrum.

Iets voor u meenemen

Als u weet dat iemand over een paar dagen bij u langskomt, kunt u diegene vragen om een paar boodschappen voor u mee te nemen. Dat kan bijvoorbeeld van pas komen bij de zware dingen, zoals zakken aardappels en pakken melk.

Hulp vragen

Misschien vindt u het lastig om anderen om hulp te vragen. Of juist om hulp te accepteren. Bedenk dan dat de meeste mensen graag helpen. Voelt u zich bezwaard, dan kunt u ook kijken of u iets terug kunt doen. Meer tips om hulp te vragen leest u bij Durf te vragen.

Hulpaanbod

Eetpunt of buurtrestaurant

lunch

Een inlooplunch waar soep en brood geserveerd worden.

Boodschappenservice

Boodschappendienst

Ik kan u helpen met de boodschappen of het vervoeren van grote,...

Vrijwillige thuishulp

Bezoek- en opvangservice

Vrijwilligers nemen de zorg even over voor iemand die afhankelijk...

Samen koken

Training praktische vaardigheden

Aanleren van praktische vaardigheden aan jongeren met ASS, zoals...

Samen eten

Zaterdagavondgroep

Deze groep is voor jongeren die een leuke invulling voor de...

Actviteiten in Steunpunt

Actviteiten in Steunpunt De Boshoek in Ede

Organisaties

Vrijwilligerscentrales

Malkander - Centraal Bureau

 0318-20 80 80 malkander-ede.nlGalvanistraat 16716AEEde

Wijk- of buurtcentrum

Stadspoort - De /Cultura

 0318-67 28 00 malkander-ede.nlStadspoort 27-286716RHEde

Meet-Inn - Ede

 0318-65 01 87 meet-inn.nlNotaris Fischerstraat 106711BCEde

Vergelijk hulpaanbod