Voor uw verhuizing kunt u de hulp inschakelen van mensen uit uw omgeving of van een verhuisbedrijf. Met een aantal tips in het achterhoofd kunt u ervoor zorgen dat de verhuisperiode zo goed mogelijk verloopt.

Hulp van bekenden

Als u gaat verhuizen is de hulp van mensen in uw omgeving heel belangrijk. Bijvoorbeeld van familieleden, vrienden, kennissen en buren. Durf te vragen!

Mensen uit uw omgeving kunnen o.a. helpen met:

 • inpakken en vervoeren van uw spullen,
 • schilderen en klussen
 • schoonmaken van uw nieuwe huis en van uw oude huis na de verhuizing;
 • op uw kinderen passen

Zorg er uiteraard voor dat er genoeg eten en drinken is voor de mensen die u helpen.

Een verhuisbedrijf inschakelen

U kunt er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen. De professionele verhuizers zorgen dan dat uw spullen naar het nieuwe huis worden overgebracht. Of u schakelt ze alleen in voor voor het vervoeren van de grote en zware dingen. Dat kan bijvoorbeeld met behulp van een container, die de verhuizer voor uw deur zet. U laadt de container zelf in, de verhuizer vervoert hem naar uw nieuwe huis en u laadt hem zelf weer uit.

U kunt bij een paar erkende verhuisbedrijven een offerte aanvragen. U kunt als u wilt zelfs het inpakken van dozen uitbesteden. Een verhuisbedrijf kan soms ook helpen met tijdelijke opslag van uw spullen. Bijvoorbeeld omdat u nog niet meteen in uw nieuwe woning terechtkunt

Verhuistips

Een paar tips om u zonder al te veel stress door uw verhuisperiode heen te loodsen!

 • Schrijf op elke verhuisdoos wat er in zit, of het breekbaar is en naar welke kamer het moet.
 • Zorg dat u dingen die u meteen weer nodig heeft, ook direct bij de hand heeft. Bijvoorbeeld het koffieapparaat, medicijnen, toiletartikelen, beddengoed en handdoeken. U kunt de dozen markeren waar die spullen in zitten. Bijvoorbeeld met een rode sticker.
 • Nu u verhuist, kunt u eventueel kiezen voor een andere energieleverancier. Op de website ConsuWijzer.nl vindt u tips voor het vergelijken van energiebedrijven.
 • Trek er eens een dag voor uit om de nieuwe omgeving te verkennen. Zo weet u welke faciliteiten bij u in de buurt zijn. Bijvoorbeeld een buurtcentrum, een sportcentrum, basisscholen, winkels en restaurants.
 • Gaat u verder weg wonen? Vergeet dan niet dat u misschien op zoek moet naar een nieuwe huisarts, apotheek, tandarts, fysiotherapeut, enzovoort.

Uw kinderen

Heeft u een kind? Dan kunt u hem of haar goed voorbereiden op de verhuizing.

 • Leg uw kind uit wat er precies gaat gebeuren en waarom.
 • U kunt alvast naar het nieuwe huis gaan en de nieuwe omgeving verkennen. Misschien is er een speeltuin of kinderboerderij in de buurt!
 • Misschien vindt uw kind het leuk om zelf zijn nieuwe kamer in te richten. Uw kind kan bijvoorbeeld zelf het behang of de kleur verf uitkiezen.
 • Wacht eventueel nog even met het kopen van een nieuw bed. Het oude bed voelt het meest vertrouwd.
 • Organiseer een afscheidsfeestje voor vriendjes en vriendinnetjes. Of laat uw kind trakteren op school.
 • Houd in de gaten of het goed gaat met uw kind als u eenmaal in het nieuwe huis woont.
 • Misschien wil uw kind lid worden van een sportclub, buurtclub of kinderclub? Daar kan hij nieuwe vrienden maken.

Adreswijziging gemeente

Binnen 5 dagen na uw verhuizing moet u uw adreswijziging doorgeven aan de afdeling Burgerzaken van uw (nieuwe) gemeente.

Verhuiskostenvergoeding

Indien u in uw woning beperkingen ervaart, die het best of het goedkoopst opgelost kunnen worden door naar een aangepaste woning te verhuizen, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een verhuiskostenvergoeding. Vraag deze ruim voor de verhuizing aan bij de gemeente. U kunt hiervoor terecht bij gemeente Ede .

Hulpaanbod

Verhuisdienst

Woningontruiming

De oplevering van uw oude woning kan een veeleisende klus zijn. U...

Opslag

Senior Verhuizer slaat uw inboedel op voor een laag tarief. Wij...

Organisaties

Verhuisbedrijf

Senior Verhuizer - Compleet ontzorgen van...

 026-70 24 260 seniorverhuizer.nlVlamoven 346826TNArnhem

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod