Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Zorg en ondersteuning

Zelfmoordgedachten

Denkt u over zelfmoord? Denkt u: ik wil zo niet verder leven? Praat erover met iemand die u vertrouwt. Of bel de hulplijn van 113.nl, via telefoonnummer 0900 0113.

Erover praten

Praat erover met iemand die u kent en vertrouwt. Het helpt om uw pijn te delen met anderen. Ze kunnen u helpen zoeken naar een andere oplossing. U kunt voor een gesprek ook terecht bij uw huisarts of bij een psycholoog.

Bel of chat met een hulplijn

Wilt u direct met iemand erover praten? U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen met 113.nl: 0900 0113. Of chatten op de website van 113.nl.

Ook kunt u anoniem bellen naar de Luisterlijn: 0900 0767.

Lotgenotencontact

Het kan helpen om in contact te komen met mensen die hetzelfde doormaken of hebben doorgemaakt. Op Zelfmoord-forum.nl kunt u met lotgenoten over uw gevoelens en gedachten praten.

Professionele hulp

Voor professionele hulp kunt u het beste eerst naar uw huisarts gaan. De huisarts kan u doorverwijzen naar specialisten, zoals een psycholoog of een ggz-instelling.

Voor naasten en nabestaanden

Misschien maakt u zich zorgen om iemand in uw omgeving, of heeft u behoefte aan steun en hulp. Voor meer informatie over zelfdoding en het delen van zorgen en ervaringen kunt u terecht op de website van 113.nl. U kunt ook zoeken naar hulp bij rouwverwerking.