De ergotherapeut helpt mensen die moeite hebben met het uitvoeren van dagelijkse handelingen, bijvoorbeeld aankleden of eten klaarmaken. Met de hulp van de ergotherapeut blijft u zoveel mogelijk zelfstandig doen.

Wat doet de ergotherapeut?

De ergotherapeut bekijkt de situatie samen met u. Wat kunt u nog zelf? Wat lukt niet meer? En wat zou u graag willen kunnen? Op basis van deze doelen maakt de ergotherapeut een plan, waarin de beperkingen zoveel mogelijk worden weggenomen.

De ergotherapeut kan u bijvoorbeeld nieuwe manieren leren om bepaalde handelingen te doen. Ook adviseert de ergotherapeut over aanpassingen en hulpmiddelen. Hij of zij kan u ook laten zien hoe u hulpmiddelen goed gebruikt: bijvoorbeeld door rijles te geven voor de scootmobiel. De ergotherapeut kan ook bemiddelen bij het aanvragen van hulpmiddelen.

Verwijzing

U kunt zonder verwijzing terecht bij de ergotherapeut. Bekijk wel van tevoren of uw zorgverzekering de kosten ook vergoedt als u zonder verwijzing van een arts naar de ergotherapeut gaat.

Vergoeding

De zorgverzekering vergoedt 10 uur ergotherapie per jaar vanuit de basisverzekering. Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over het basispakket. Sommige verzekeraars bieden nog een extra dekking van zo'n 2-5 uur per jaar. Dit kunt u nagaan bij uw zorgverzekeraar.

Hulpaanbod

Ergotherapie

Handtherapie

Intake en behandeladvies door de handtherapeut gevolgd door een,...

Ergotherapie

Samen met u bekijkt de ergotherapeut wat belangrijk is voor u en...

Kinderergotherapie

Organisaties

Ergotherapeut

Opella

 0318-75 22 22 opella.nlGalvanistraat 76716AEEde

Ergotherapie Ede - praktijk voor ergotherapie...

 0318-25 62 28 ergotherapieede.nlEikenlaan 136711MAEde

Ergotherapiepraktijk De Den

 0317-41 24 37 de-den.nlMolenstraat 606721WPBennekom

Kinderergotherapeut

Paradocs, praktijk voor ergotherapie en...

 0318-79 60 16 paradocs.nlStationsweg 606711PTEde

Vergelijk hulpaanbod