Zorg en ondersteuning

Maatschappelijk werk

Bent u het overzicht kwijt en weet u niet waar u moet beginnen of bij wie u moet aankloppen? De maatschappelijk werker helpt u op weg met een luisterend oor en praktische hulp zodat u snel weer grip heeft op uw situatie.

Wanneer kan ik hulp krijgen?

Bij maatschappelijk werk staat het welzijn van mensen centraal. Wanneer u bijvoorbeeld in één van de volgende situaties zit, dan kunt u er aan denken eens met een maatschappelijk werker te gaan praten.

Geldproblemen.
Slechte huisvesting.
Gezondheidsproblemen.
Scheiding of relatieproblemen.
Zware stress.
Eenzaamheid.

Hoe werkt het?

De maatschappelijk werker helpt u in één of meer gesprekken om uw vraag helder te krijgen en uw probleem aan te pakken. U bepaalt hierin uw eigen doelen. De maatschappelijk werker is gericht op het eigen kracht principe: het vermogen van mensen om zelf of samen, oplossingen te bedenken voor hun problemen en deze uit te voeren. De maatschappelijk werker biedt praktische ondersteuning en advies en kan u de weg wijzen bij regelwerk en deskundige hulp inschakelen als dat nodig is.

Aan de hulp van Maatschappelijk werk Ede zijn geen kosten verbonden. Wat u met de maatschappelijk werker bespreekt, wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Een afspraak maakt u telefonisch maken via 0318-752123.