Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Zorg en ondersteuning

Maatschappelijk werk

Bent u het overzicht kwijt en weet u niet waar u moet beginnen of bij wie u moet aankloppen? De maatschappelijk werker helpt u op weg met een luisterend oor en praktische hulp zodat u snel weer grip heeft op uw situatie .

Hulp van het maatschappelijk werk

Wanneer u in één van de volgende situaties zit, dan kunt u eraan denken eens met een maatschappelijk werker te gaan praten. U heeft bijvoorbeeld:

Maatschappelijk werk is er voor iedereen. Het is gratis. U kunt zelf contact opnemen; u heeft geen doorverwijzing nodig. Wanneer het nodig is, schakelt maatschappelijk werk extra hulp in, bijvoorbeeld van de gemeente, de ouderenzorg, de politie, de geestelijke gezondheidszorg of een onderwijsinstelling.

Hoe werkt het?

De maatschappelijk werker helpt u in één of meer gesprekken om uw vraag helder te krijgen en uw probleem aan te pakken. U bepaalt hierin uw eigen doelen. De maatschappelijk werker is gericht op het eigen kracht principe: het vermogen van mensen om zelf of samen, oplossingen te bedenken voor hun problemen en deze uit te voeren. De maatschappelijk werker biedt praktische ondersteuning en advies en kan u de weg wijzen bij regelwerk en deskundige hulp inschakelen als dat nodig is.

Aan de hulp van Maatschappelijk werk Ede zijn geen kosten verbonden. Wat u met de maatschappelijk werker bespreekt, wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Een afspraak maakt u telefonisch maken via 0318-752123.

Landelijke organisaties

Er zijn ook organisaties die door heel Nederland informatie en steun bieden bij problemen. Bijvoorbeeld:

  • Slachtofferhulp
  • Korrelatie of De Luisterlijn (een luisterend oor bij uiteenlopende problemen)
  • Veilig Thuis (bij huiselijk geweld of kindermishandeling)
  • De Kindertelefoon