Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

COC Midden-Gelderland

Afbeelding bij de organisatie

026-44 23 161St. Catharinaplaats 106811BS ArnhemGecontroleerd: februari 2020

COC Midden-Gelderland

Vrijwilligersorganisaties | Belangenorganisaties

COC Midden-Gelderland, opgericht in 1953, stelt zich de bevordering van emancipatie, acceptatie en integratie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders en mensen met een intersekse conditie (LHBTI) ten doel, in Midden-Gelderland.
COC Midden-Gelderland is een lidvereniging van de Federatie COC Nederland.

Ik heb een andere seksuele voorkeur

Je mag in Nederland zijn wie je wilt, ook als dat betekent dat je op iemand van hetzelfde geslacht valt, biseksueel of transgender of iemand met een intersekse conditie bent. Je mag niet om jouw geaardheid gediscrimineerd worden. Dit is vastgelegd in art. 1 van de grondwet. Dat betekent overigens niet dat er overal in de samenleving rekening wordt gehouden met je gevoelens. Op je werk, bij je familie, onder je vrienden, op je sportclub kan dat soms lastige situaties opleveren. Je kunt je opgelaten voelen als je wordt geconfronteerd met vragen en het gevoel hebt dat je zaken moet uitleggen.
Misschien heb je soms behoefte om mensen te ontmoeten die net zo zijn als jij. Om je verhaal kwijt te kunnen aan mensen die uit ervaring weten wat je bedoelt.
Wij zijn actief op het gebied van: Ontmoeting, Begeleiding, Informatie en Voorlichting.

Ik wil mensen ontmoeten

We hebben caféavonden van donderdag t/m zaterdag die voor iedereen toegankelijk zijn, dus zowel voor LHBTI’s (lesbisch, homo, biseksueel en transgender) als hetero’s die een open houding hebben tegenover homoseksualiteit.
Je kunt jezelf zijn want je bent onder elkaar in Café Xtra aan de St. Catharinaplaats 10 in Arnhem (naast het politiebureau). Rokers staan niet in de kou, want we hebben een rookruimte. Geregeld organiseren we jongerenfeesten onder de naam "Pure Pink".
Naast de caféavonden zijn er ook nog speciale activiteiten op verschillende zondagen voor: Vrouwen, Mannen, Jongeren, Mensen met een verstandelijke beperking.

Ik wil erover praten

Je ontdekt dat je eigenlijk valt op mensen van je eigen geslacht of je voelt je als man eigenlijk meer vrouw. Misschien vind je het moeilijk te accepteren of om er met anderen over te praten. Als dat zo is, dan kunnen wij je helpen. Wij hebben (op zaterdagmiddag van 14.00 - 17.30 u) een (inloop)spreekuur in ons infocentrum, waar je kunt praten met iemand die ook homo-, biseksueel, lesbisch of transgender is. Hij of zij kan het samen met jou hebben over wat je voelt, hoe je je voelt, hoe je je kunt ontwikkelen, waar je informatie kunt vinden en waar je mensen kunt ontmoeten. Zo’n gesprek vindt plaats op afspraak bij het COC of in een andere, veilige omgeving waar je privacy is gegarandeerd. Alles wat je vertelt, wordt vertrouwelijk behandeld.Mocht je meer specifieke hulp nodig hebben,dan wordt samen bekeken welke professionele hulp ingeschakeld kan worden. Dit spreekuur is gratis. Je kunt ook eerst een afspraak maken:
via
(026) 442 31 61 of
info@cocmiddengelderland.nl.

Ik wil graag informatie

Als je ontdekt dat je een homoseksuele voorkeur hebt, wil je daar vaak meer over weten. Of mischien wil je alleen maar een leuke lesbische roman lezen of een spannende gayfilm bekijken. In ons infocentrum hebben we een uitgebreidecollectie boeken, dvd’s en tijdschriften. Verder vind je informatiemateriaal over diverse onderwerpen. Je kunt op je gemak in het infocentrum rondneuzen of op de computer het web afspeuren.
Voor het uitlenen van de boeken en dvd's vragen wij een geringe vergoeding.

Voorlichtingslessen

Je kunt ook vragen of we op jouw school of vereniging voorlichtingslessen komen geven. Deze lessen hebben twee doelen. Op de eerste plaats proberen we de deelnemers aan de les te laten nadenken over hun eigen (in)tolerantie ten opzicht van homo-seksualiteit. Op de tweede plaats proberen we homojongeren te helpen een manier te vinden waarop zij kunnen omgaan met hun eigen seksualiteit in de groep en hoe en waar ze gevoelsgenoten kunnen ontmoeten.
De voorlichtingslessen worden gegeven door speciaal opgeleie mensen van het COC. De lessen kunnen we op school of in een verenigingsgebouw geven maar ook in ons eigen pand.

Voorlichting voor scholen en overig

Voorlichtingslessen over onderwerpen als seksuele oriëntatie, genderidentiteit of -expressie en geslachtskenmerken. Deze geven we op aanvraag

Cocktailproject: Maatjesproject voor LHBT asielzoekers en nieuwkomers

Cocktail is een maatjesproject van het COC Midden-Gelderland, dat zich richt op lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgenders (LHBT) "nieuwkomers": vluchtelingen, asielzoekers en migranten. Cocktail wil het isolement van LHBT nieuwkomers doorbreken en hen op een veilige manier introduceren... Lees meer

Meldpunt Discriminatie Seksuele diversiteit

COC Midden-Gelderland beschikt over een veiligheidscoördinator die rechtstreeks gekoppeld is aan hoofd politie en hoofd OM van ons werkgebied. Op onze website is precies aangegeven hoe te handelen op het gebied van discriminatie en geweld op het gebied van seksuele diversiteit. http://www.cocmiddengelderland.nl/veiligheid.html

Inloopspreekuur seksuele diversiteit

Iedereen die vragen heeft of advies wil over onderwerpen als seksuele oriëntatie, genderidentiteit of -expressie of over geslachtskenmerken kan gebruik maken van het inloopspreekuur. Daarnaast kan er ook een email met de vragen gestuurd worden naar: infoadvies@cocmiddengelderland.nl... Lees meer

COC Midden-Gelderland

026-44 23 161
infoadvies@cocmiddengelderland.nl

Niet gevonden wat u zocht?

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen: