Fysiotherapeutisch Centrum Knieriem & van Bergen

Algemene informatie

Even voorstellen
Fysiotherapeutisch Centrum Knieriem en van Bergen bestaat sinds 2 januari 2001. Bart Knieriem en Nicole van Bergen begonnen in 2001 met z'n tweeën. Inmiddels bestaat ons team uit 8 fysiotherapeuten en 3 baliemedewerksters.

Onze praktijkruimte
De praktijk heeft zes ruime behandelkamers, een grote oefenzaal (100 vierkante meter) met trainingsapparatuur, twee omkleedruimtes en douchegelegenheid.

Onze visie
We werken graag in een open en gezellige sfeer. Dat houdt in dat we niet alleen behandelaar zijn maar ook begeleider, een coach met een luisterend oor. Het welslagen van een therapie staat of valt met de inzet van de behandelaar en de patiënt en de daaruit voortvloeiende samenwerking. Een actieve houding van de patiënt speelt hierin een grote rol.
Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, we staan dan ook allemaal geregistreerd in het Centraal Kwaliteits Register. Dit verplicht ons onder andere tot het regelmatig volgen van na- en bijscholingen, zodat we op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. U wordt bij ons behandeld volgens de laatste inzichten.

Behandelmogelijkheden c.q. specialisaties
Naast fysiotherapie hebben we nog een aantal specialisaties: manuele therapie, sportfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, kinderfysiotherapie, fysiotherapie in de thuiszorg, geriatriefysiotherapie, fysiotherapie bij oncologische patiënten en oedeemfysiotherapie. Deze specialisaties dragen bij aan een optimale behandeling van lichamelijke klachten.
De aanwezigheid van een goed uitgeruste oefenzaal geeft ons de mogelijkheid om sporters en niet -sporters optimaal te revalideren.
In de oefenzaal worden ook verschillende groepsoefentherapie programma's gegeven: groepsoefentherapie voor reuma, M. Bechterew, MS, COPD, Diabetes Mellites type II, Hartfalen en valtraining

Medisch sporten
Met Sporten op Maat (sportgroepen op particuliere basis) geven wij mensen met lichamelijk klachten een mogelijkheid om onder begeleiding van een fysiotherapeut te sporten. Deze mensen zijn vaak bang voor overbelasting en blessures als zij gaan sporten bij een sportschool of reguliere sportvereniging. Met Sporten op Maat willen we een brug slaan van het niet durven bewegen/sporten naar bewegen/sporten met plezier en eventueel sporten bij een reguliere sportvereniging.
Ons aanbod omvat naast Pilates en X-Co training, Fit Plus! (voor ouderen 65+), Snel en Fit! (jongeren 10-17 jaar),Slank en Fit! en ZwangerFit een aantal specifieke curssen voor mensen met: arthrose, reuma, een nieuwe knie, een nieuwe heup, langdurige lichamelijke klachten, MS, M. Parkinson en een CVA.

Fysiofitheidscan
Tevens nemen wij tegen vergoeding de Fysiofitheidscan af. Dit is een lichamelijke test voor iedereen die wil weten hoe het met zijn of haar fitheid is gesteld en wil weten wat hij of zij daar nog aan kan verbeteren.

Afspraken maken
Sinds 1 januari 2006 kunt u direct naar de fysiotherapeut, een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet langer noodzakelijk.  U kunt  telefonisch (0318-575165)  een afspraak maken of aan de balie.

Voor verdere info, surf naar onze website. www.fysiomanueel.nl

Contactinformatie

 0318-57 51 65Heerdlaan 39436721GL Bennekom www.fysiomanueel.nlLaatste controle: augustus 2020

Plan route

Openingstijden

Contactpersonen

Hulpaanbod

Fysiotherapie en Specialisaties

Op werkdagen kunt u van 07:30 uur tot 18.00 uur afspraken maken, telefonisch of aan de balie. Uw afspraak wordt dan ingepland. Als u zonder verwijzing komt, vindt er een screening plaats waarin bepaald wordt of er een indicatie is voor fysiotherapie. als er een indicatie is of als er aanvullende...

Sporten op Maat

Vaak zie je dat mensen met lichamelijke klachten minder bewegen dan mensen zonder lichamelijke klachten. Deels komt het omdat mensen met lichamelijke klachten moeite/beperkingen ondervinden in het bewegen en deels omdat men bang is dat door het bewegen de klachten verergeren. Ze willen wel...

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Fysiotherapeut
Vergelijk hulpaanbod