Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Ja, ik doe mee!

Algemene informatie

Balans is een landelijke vereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelingsproblemen bij leren en/of gedrag. Balans richt zich daarnaast ook op medewerkers binnen het onderwijs en de hulpverlening. De vereniging heeft circa 10.000 leden.

De stoornissen waar Balans zich voor inzet, zijn bekend onder de namen ADHD, ADD, dyslexie, NLD, dyscalculie, DCD/dyspraxie, ODD/CD, hoogbegaafdheid en de autisme spectrum stoornissen. 
 
Balans zet zich in voor ouders/kinderen en hun directe omgeving door onder andere:

  • het geven van informatie over leer-, ontwikkelings- en gedragsstoornissen via themabijeenkomsten en het uitgeven van folders, boeken, brochures en het tijdschrift Balans Magazine
  • het behartigen van de belangen van kinderen met een ontwikkelingsprobleem bij gedrag en/of leren, zowel regionaal als landelijk
  • het bevorderen van onderling contact tussen ouders en ondersteuning van ouders door het organiseren van regionale inloop- en oudercontactbijeenkomsten, gespreksgroepen en het aanbieden van telefonische contactpersonen in de regio.

Contactinformatie

hoofdkantoor 030-22 55 050 (Receptie en ledenadministratie)Kosterijland 73981AJ Bunnik www.balansdigitaal.nlLaatste controle: juni 2021

Plan route

Toegankelijkheid

Toegankelijk: Ja Alleen de begane grond is rolstoeltoegankelijk. De 1e verdieping helaas niet (aanwezige lift is niet geschikt voor personenvervoer)

Hulpaanbod

Balans Magazine

Balans Magazine geeft uitgebreide informatie over ontwikkelingsproblematiek bij leren en/of gedrag, zoals ADHD, dyslexie, dyscalculie en autisme.

Belangenbehartiging

Balans behartigt de collectieve belangen van ouders bij de overheid en bij relevante partijen zoals de zorg en het onderwijs.

Regionale inloopbijeenkomsten

Ouders kunnen met elkaar en vrijwilligers van Balans tips, ideeen en ervaringen uitwisselen over hun kind met een leer-, ontwikkelings- en gedragsstoornis. Een inloopbijeenkomst is een laagdrempelige activiteit. Belangstellenden kunnen zo binnenlopen bij deze bijeenkomsten.

Regionale themabijeenkomsten

Alle thema's die te maken hebben met ontwikkelingsproblematiek bij leren en/of gedrag, bijvoorbeeld ADHD in de puberteit of dyslexie op school.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Patientenvereniging of oudervereniging Ouderraad onderwijs
Vergelijk hulpaanbod