Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Ja, ik doe mee!

Eerste hulp

Veel ongelukken met kinderen gebeuren thuis. Het is goed om te weten hoe je eerste hulp kunt verlenen als er iets gebeurt.

Botbreuken

Na een flinke val, bijvoorbeeld van de fiets, kan je kind een bot breken. Hoe herken je of je kind een gebroken bot heeft en wat moet je doen als dat het geval is?

Kneuzingen

Bij een val van bijvoorbeeld de fiets kan je kind kneuzingen of verstuikingen oplopen. Hoe herken je een kneuzing of verstuiking en hoe moet je het verzorgen?

Verstikking

Als je kind niet kan ademen of hoesten, is er waarschijnlijk sprake van verstikking. Wat moet je doen als je kind stikt en hoe zorg je dat je kunt reanimeren?

Verdrinking

Kinderen kunnen al in een laagje van 10 centimeter verdrinken. Hoe voorkom je verdrinking en wat moet je doen als je denkt dat je aan het verdrinken is?

Verbranding

Als je kind een brandwond heeft, houd de brandwond dan altijd minstens 10 minuten onder lauw zacht stromend water. Wat kun je nog meer doen bij brandwonden?

Vergiftiging

Bel altijd 112 als je kind een vergiftiging heeft opgelopen. Wat kun je zelf nog meer doen om de schade te beperken?

Wonden

Kinderen die lopen en kruipen lopen snel wonden als schaafwonden en snijwonden op. Hoe behandel je die wonden en wanneer ga je met je kind naar de huisarts?

Vergelijk hulpaanbod