Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Puber

Andere anticonceptie

Behalve het condoom en de pil zijn er nog veel andere anticonceptiemiddelen. Deze beschermen je kind net als de pil alleen tegen zwangerschap en niet tegen soa’s.

Het anticonceptiestaafje

Het anticonceptiestaafje is een klein staafje van kunststof, dat hormonen bevat. Een arts plaatst het staafje onder de huid. Het anticonceptiestaafje werkt drie jaar. De werking is hetzelfde als die van de anticonceptiepil.

De prikpil

Dit is een injectie met hormonen, dus geen pil die je slikt. Een arts geeft de injectie eens in de drie maanden. De werking van de prikpil is hetzelfde als die van de pil.

De anticonceptiering

De anticonceptiering is een ring met hormonen die een meisje zelf in haar vagina plaatst. Na drie weken haalt ze hem er weer uit en wordt ze ongesteld. Een week later begint ze met een nieuwe ring. De werking is hetzelfde als die van de pil.

De anticonceptiepleister

Dit is een pleister die hormonen afgeeft. Je dochter plakt de pleister op haar bovenarm of boven de borst, op de onderbuik of op de billen. Een meisje mag de pleister niet op haar borsten of benen plakken.

Iedere week plakt ze een nieuwe pleister, steeds op een andere plek. Na drie weken is er een stopweek en wordt ze ongesteld. De werking van de pleister is hetzelfde als die van de pil.

Overige anticonceptiemiddelen

Er bestaan nog enkele andere soorten anticonceptie, zoals het pessarium en de FemCap. Deze middelen worden bijna niet gebruikt. Ze zijn namelijk ingewikkeld om goed te gebruiken en er kan makkelijk iets mis mee gaan. Ze worden alleen aangeraden aan vrouwen en meisjes die de andere soorten anticonceptie niet willen gebruiken.

 

Keurmerk

Bron: Andere anticonceptie

Organisaties