Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Werk, geld en uitkering

Vacatures vinden

Waar vindt u vacatures?

  • Op internet kunt u kijken op de sites van organisaties waar u wilt werken. Vaak is er op zo'n site een knop vacatures. U kunt ook kijken in een online vacaturebank, bijvoorbeeld nationalevacaturebank.nl.
  • Op sociale media zoals Twitter, LinkedIn en Facebook kunt u kijken voor vacatures.
  • Op de website werk.nl staan veel vacatures. U kunt op deze site aanklikken dat u vacatures die geschikt voor u zijn automatisch via de e-mail krijgt.
  • U kunt de vacatures bekijken in kranten en vakbladen. Deze kunt u in de bibliotheek gratis lezen. Zoekt u een baan voor hoger opgeleiden? Zoek dan in de landelijke dagbladen. In de regionale bladen en huis-aan-huis-krantjes staan vaker banen voor lager opgeleiden.
  • U kunt ook een bezoek brengen aan een vestiging van UWV voor vacatures van werkgevers in uw regio. Niet al deze vacatures staan op de internetsite van UWV.

Via-Via

Veel mensen vinden via-via een baan. Laat dus zo veel mogelijk mensen weten dat u een baan zoekt. Zij kunnen u vaak al vroeg laten weten als er ergens een vacature is. En misschien kunnen ze u zelfs voorstellen in het bedrijf.

Uitzendbureau

Schrijf u in bij een of meer uitzendbureaus. Kijk welk bureau het beste past bij het werk dat u zoekt. Sommige bureaus hebben bijvoorbeeld veel werk in de horeca, in de zorg, enzovoort.

Open sollicitatie

U kunt een open sollicitatie doen. U kent een leuke organisatie waar u wel zou willen werken maar er zijn geen vacatures. Toch kunt u een brief schrijven waarin u uw diensten aanbiedt. Dit heet een open sollicitatie.

Organisaties