Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Werk, geld en uitkering

Detacheringsbaan

Detachering wil zeggen dat u in dienst komt van Werkkracht of een re-integratieorganisatie en vervolgens uitgeleend wordt aan een bedrijf.

Intensieve begeleiding

Werkkracht of de re-integratieorganisatie zendt u dus uit naar een bedrijf dat een baan voor u heeft. Dit bedrijf gaat u intensief begeleiden.

Voor wie

Alleen mensen met een bijstands-, IOAW-, of IOAZ-uitkering kunnen een detacheringsbaan via Werkkracht of re-integratieorganisatie krijgen.

Werkervaring

Detachering kan geschikt zijn als het u niet lukt om zelf een baan te vinden. Via detachering doet u werkervaring op en leert u hoe het is om een baan te hebben. Dat maakt het makkelijker om daarna zelf op zoek te gaan naar een baan. Maar vaak hoeft dat niet en kunt u blijven werken bij het bedrijf waar u bent gedetacheerd. Werkkracht of de re-integratieorganisatie zoeken de bedrijven daarop uit.

Onderdeel van re-integratie

Detachering is een onderdeel van re-integratie. Het is de bedoeling dat een detacheringsbaan minstens 6 maanden duurt maar niet langer dan 36 maanden. Ook is het de bedoeling dat u minstens 32 uur werkt. Korter of minder werken kan niet, want dan doet u te weinig werkervaring op. U verdient het minimumloon .

Zie ook