Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Zoekresultaten

Praktijk voor gezond bewegen, Kinderoefentherapie en Oefentherapie Cesar

Oefentherapeut Cesar Mensendieck

Praktijk voor gezond bewegen is een praktijk voor Kinderoefentherapie en Oefentherapie Cesar.

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, gericht op het opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

Met Kinderoefentherapie kunnen wij uw kind helpen met het ontwikkelen in bewegen. Uw kind zal zich hierdoor zelfverzekerder gaan voelen en plezier krijgen in sport, spel en andere bewegingen. Kinderoefentherapie draagt uiteindelijk zelfs bij aan de leerprestaties op school.

Kinderoefentherapie is een specialisatie binnen de oefentherapie cesar. Bewegen is essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Dat kinderen huppelen, springen en spelenderwijs leren is niet altijd vanzelfsprekend. Sommige kinderen zijn motorisch niet zo handig als andere kinderen. Ook zijn er kinderen die angstig, geremd of gespannen zijn tijdens het bewegen. Klimmen, springen en bal gooien zijn belangrijke vaardigheden voor kinderen om te leren. Dit geldt ook voor knippen, knutselen en schrijven. Bewegen is van alle leeftijden, en behalve leuk en gezond is bewegen vooral ook heel nuttig. Spelenderwijs oefenen kinderen hun spieren, zintuigen en motoriek. Soms blijven kinderen zonder duidelijke reden achter op leeftijdsgenoten. Dit kan wel of niet gepaard gaan met een stoornis als bijvoorbeeld ADHD, dyslexie, DCD en/of NLD.

Kinderoefentherapie helpt kinderen en jongeren (0 tot 18 jaar) met motorische problemen, waardoor bewegen makkelijker en plezieriger wordt en plezier heeft weer een positieve uitwerking op de motorische ontwikkeling van het kind en daarmee op het zelfvertrouwen en de sociale ontwikkeling van het kind.

Sensorische informatieverwerking

Sensorisch betekent zintuiglijk. Onze zintuigen geven informatie die wij nodig hebben om te kunnen overleven en te kunnen functioneren in het dagelijkse leven. De zintuigen ontvangen informatie van zowel binnen als buiten ons lichaam. We zijn in staat om belangrijke en onbelangrijke informatie van elkaar te onderscheiden en we kunnen daardoor de informatie die belangrijk voor ons is gepast gebruiken. De zintuigen informeren en helpen ons de hele dag door om doelgerichte en doelbewuste reacties te kunnen geven.

Als we het over zintuigen hebben denken we meestal aan de ogen (visuele), de oren (auditief), de neus (reuk), de mond (smaak) en de huid (tast). Heel belangrijk zijn echter ook onze verborgen zintuigen: het evenwichtsorgaan, het gevoel uit de spieren en gewrichten en het gevoel vanuit onze inwendige organen. Ze beinvloeden elkaar en zullen uiteindelijk als een geheel moeten functioneren. Bij activiteiten gebruiken we diverse zintuigen tegelijkertijd.

Zintuiglijke informatie wordt verwerkt door ons zenuwstelsel. Zo weten we steeds wat er in ons lichaam en in de omgeving aan de hand is, en kunnen we daar adequaat op reageren. Bij sommige kinderen is het minder goed ontwikkeld. Hierbij kan een Sensomotorische Integratietherapeut hulp bieden.

De slaapoefentherapeut kan u helpen van uw slaapproblemen af te komen in gemiddeld 9 behandelingen.

De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, voor u goed toepasbare aanpak. Slaapoefentherapeuten zijn hier speciaal voor bijgeschoold en leren non-stop verder op basis van recente inzichten en nieuwe wetenschappelijke publicaties.

Wat kunt u verwachten van de slaapoefentherapeut?

De oefentherapeut benadert uw (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van uw dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden uw onderliggende redenen van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

De oefentherapeut helpt u met:

  • Inzichten die gezond slaapgedrag bevorderen.
  • Inzichten hoe uw klachten samenhangen met slaapproblemen
  • Hoge kwaliteit (adem- visualisatie- haptische en ontspannings-) oefenstof die op maat wordt gemaakt voor uw unieke verstoorde slaappatroon.
  • Cognitief gedragsmatige therapie (vlg J. Beck), gedachtentherapie die u weer positief of neutraal leert denken.
  • Gezonde copingstijl, dat wil zeggen: “u leert adequater en zeker ook rustiger omgaan met de gevolgen van uw slaapprobleem waardoor stress vermindert en u uit de vicieuze cirkel komt van slecht slapen”.

POEPPROBLEMEN: SHIT VOOR KIND EN OUDERS

Zo’n 100.000 kinderen per jaar hebben last van verstopping en de gevolgen hiervan, zoals buikpijn en vieze broeken. Meestal ontstaan poepproblemen door ophoudgedrag van het kind. Zelden is er sprake van medische oorzaken zoals ziektebeelden of bijwerkingen van medicatie.

Bij ons kunt u ook voor poepproblemen bij kinderen terecht.

Bijzonderheden
Geen bijzonderheden
Contact

Praktijk voor gezond bewegen, Kinderoefentherapie en Oefentherapie Cesar

www: Praktijk voor gezond bewegen, Kinderoefentherapie en Oefentherapie Cesar
Praktijk voor gezond bewegen, Kinderoefentherapie en Oefentherapie Cesar op Facebook
Praktijk voor gezond bewegen, Kinderoefentherapie en Oefentherapie Cesar op Twitter

Bezoekadres
Arnhemseweg 18
6711HA Ede
(2e locatie; Stakenberg 87b-2)

Toegankelijk voor gehandicapten: ja

0318 300603
info@praktijkvoorgezondbewegen.nl

Openingstijden

maandag8:30-17:00
dinsdag8:30-17:00
woensdag8:30-17:00
donderdag13:00-17:00
vrijdag8:00-18:00

Contactpersonen


Postadres
Arnhemseweg 18
6711HA Ede
(Dependance: Doesburgerdijk 7)

KvK-nummer 52694003
Branchevereniging VvocM, Slaapoefentherapie, Superpoepers en SI
Agbcode 07087260
Praktijk voor gezond bewegen, Kinderoefentherapie en Oefentherapie Cesar
Arnhemseweg 18
6711HA Ede

Laatste controle op 7 februari 2020