Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Zoekresultaten

Zorgboerderij Klein Essen

Zorgboerderij

Klein Essen

Klein Essen is een zorgboerderij aan de rand van de Veluwe, gestart in 1998. Elke werkdag komen er gemiddeld 20 deelnemers voor een zinvolle dagbesteding met arbeidsmatige werkzaamheden. Elke dag is er vervoer geregeld tussen de boerderij en Arnhem e.o.
Zorgboerderij Klein Essen heeft een gevarieerd aanbod aan werkzaamheden. Zo is er voor iedereen wel een passende klus waarbij ze kunnen helpen.

De konijnen, cavia's, schapen, geiten, pony's, ezels, vogels, ganzen en kalkoenen worden dagelijks verzorgd. Daarnaast hebben we een koppeltje kippen die dagelijks een ei leggen. De kippen worden verzorgd en de eieren worden verkocht.

In de tuin en kas wordt op biologische wijze diverse groenten, kruiden en fruit geteeld. Daarnaast is er een siertuin met verschillende soorten bloemen en planten. De producten worden verkocht of in de kantine gebruikt.

In de houtwerkplaats is een meubelmakerij gevestigd, AHA Design. In opdracht worden daar meubels ontworpen en gemaakt. Daarnaast worden er ook producten gemaakt naar eigen ontwerp. Dit gebeurd met professionele machines en gereedschappen. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van milieuvriendelijk hout.

In de metaalwerkplaats worden allerlei producten gemaakt. De deelnemers kunnen zich bezig houden met het tekenen en voorbereiden van producten, het leren werken met machines en het vervaardigen van producten. Zij kunnen leren knippen, vouwen, lassen etc.

Er is ook een werkplaats waar divers inpakwerk en licht productiewerk wordt gedaan. Een gezellige werkplaats om aan de slag te gaan!

De gebouwen en omheiningen op het terrein vragen regelmatig onderhoud. Ook hakken, zagen en kloven de deelnemers hout voor de houtgestookte CV.

In de kantine wordt de broodmaaltijd verzorgd, de tafel gedekt en opgeruimd. Af en toe wordt er uitgebreider gekookt. Daarnaast worden de kantines en het sanitair schoongemaakt.

De begeleiding van de deelnemers gebeurd door ervaren beroepskrachten. Zij worden ondersteund door vrijwilligers en stagiaires.

Op Klein Essen is bewust gekozen voor een grote diversiteit aan deelnemers. Hierdoor ervaart men dat iedereen bijzonderheden, mogelijkheden en onmogelijkheden heeft. Iedere deelnemer werkt dan ook op zijn of haar eigen niveau, eigen tempo en met zoveel mogelijk vrijheden en verantwoordelijkheden. Iedere deelnemer heeft een eigen mentor. Samen met de mentor worden doelen opgesteld, waarna ze regelmatig geëvalueerd worden.

Op Klein Essen wordt gewerkt vanuit de visie dat het belangrijk en waardevol is iets te betekenen voor de medemens. Mensen die om welke reden dan ook zijn vastgelopen in het leven, wordt een mogelijkheid gegeven te werken aan terugkeer in de maatschappij.

Diensten
Bijzonderheden
Geen bijzonderheden
Contact

Zorgboerderij Klein Essen - Klein Essen

www: Zorgboerderij Klein Essen

Bezoekadres
Essenerweg 156-b
3774LD Kootwijkerbroek
(boerderij)

Toegankelijk voor gehandicapten: ja

Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk
Aangepast sanitair, aangepast toilet
Klein Essen is een zorgboerderij. Er zijn dus altijd plaatsen waar het moeilijker toegankelijk is. Onze begeleiders en vrijwilligers helpen u zoveel mogelijk om toch overal te kunnen komen.

0342 444623
info@kleinessen.nl

Openingstijden

maandag8.30-15.30
dinsdag8.30-15.30
woensdag8.30-15.30
donderdag8.30-15.30
vrijdag8.30-15.30

Contactpersoon

Postadres
Essenerweg 156-b
3774LD Kootwijkerbroek
(zorgboerderij)

KvK-nummer 812886161
Branchevereniging cooperatie Boer en Zorg, stichting Bezig
Brancheomschrijving zorgboerderij
Agbcode 73730525
Zorgboerderij Klein Essen - Klein Essen
Essenerweg 156-b
3774LD Kootwijkerbroek

Laatste controle op 11 mei 2020