Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Ja, ik doe mee!

Algemene informatie Contract met de gemeente

Gaat het thuis niet meer? Dan is Het Maanderzand, centraal gelegen in het groene Beatrixpark in Ede, een goed alternatief. Hier kunt u uw leven zoveel mogelijk voortzetten zoals u dat gewend bent en prettig vindt. In een huiselijke, veilige en kleinschalige omgeving. U hebt de regie; wij ondersteunen u. Ook als u thuis of in een van de aanleunflats zorg ontvangt van ons. Of als u alleen overdag komt. Met warme en persoonlijke aandacht voor u, uw wensen en uw waarden. Want fijn wonen en welzijn staan bij Het Maanderzand voorop. We werken vanuit een christelijke identiteit, dus iedereen is hier van harte welkom!

Wonen

Het Maanderzand ligt op een aantrekkelijke en zonnige plek in het groene Beatrixpark, een gewilde woonwijk in Ede. De locatie is gunstig: nabij treinstation Ede-Wageningen. Vanaf de A12 en de A30 is bezoek van elders zó bij u. Tweemaal per uur stopt er een servicebusje voor de deur dat door heel Ede rijdt. Winkelcentrum Rozenplein, het centrum van Ede en bijvoorbeeld het ziekenhuis zijn makkelijk en snel te bereiken.

Gemoedelijk, licht en warm

Het huis is klein en overzichtelijk. Er wonen maximaal 69 bewoners. Dat is prettig, want je kent elkaar. Dat maakt het gemakkelijk om er ook voor elkaar te zijn. De warme inrichting draagt bij aan een gemoedelijke, gezellige sfeer.

Appartementen

Het Maanderzand is drie verdiepingen hoog, met lichte 1- (en enkele 2-)persoons appartementen. Ook de bewoners van de Cavaljé (kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie) hebben elk hun eigen appartement. Iedereen beschikt over een eigen keukentje, toilet en douche. Aansluitingen voor telefoon en televisie zijn aanwezig, evenals wifi en personenalarmering.

Aanleunflats en levensloopbestendige woningen

We hebben een directe verbinding met de buren aan de Louise Henriettelaan: Kreelsezand, en het Reemsterzand. Deze vier verdiepingen tellende flats fungeren als aanleunwoningen: de bewoners kunnen gebruik maken van de diensten van Het Maanderzand.  Er zijn diverse typen appartementen. Momenteel wordt er een nieuw, modern seniorencomplex gebouwd, met levensloopbestendige woningen.

Ondersteuning op maat

U komt hier in de eerste plaats om te wonen en uw leven voort te zetten. We spreken samen af wat daarvoor wenselijk of nodig is en ondersteunen u. We zijn er wel voorstander van dat u zelf doet wat u kunt doen. Daar blijft een mens jong bij!

Andere situatie, andere behoeften

Wie in een aanleunflat woont heeft andere wensen, behoeften en hulpvragen dan een bewoner van het woonzorgcentrum, een wijkbewoner van het Beatrixpark of iemand die alleen overdag naar de dagbesteding gaat. Daar spelen we op in. Ook dat is ondersteuning op maat.

Ondersteuning op alle gebieden

Waarin kunnen we u zoal ondersteunen? Dat kan op het gebied van de persoonlijke verzorging: hulp bij douchen, aankleden en zo. Natuurlijk bieden we daarnaast professionele medische zorg en eventueel verpleging. In Het Maanderzand is ook ’s nachts permanent een gediplomeerd verpleegkundige aanwezig. Een rustig idee! Net als de personenalarmering.

Behalve persoonlijke verzorging en medische zorg biedt Het Maanderzand ook:

  • huishoudelijke hulp
  • technische ondersteuning
  • palliatieve zorg
  • thuiszorg in de wijk
  • maaltijdservice

Eten en drinken: lekker, vers en gezond

De keuken speelt een belangrijke rol in het leven in Het Maanderzand. Anders dan in veel andere woon-zorgcentra worden de maaltijden bij ons bereid door onze eigen koks, in onze eigen keuken. Wel zo lekker. En gezond!

Dagbesteding voor ouderen in Ede

Op zoek naar goede, prettige en vertrouwde dagbesteding in Ede? Naar structuur, sociaal contact en ondersteuning voor uzelf? Misschien voor uw partner, of bijvoorbeeld een van uw ouders? Omdat vereenzaming dreigt. Of omdat het thuis toch wel erg zwaar voor u begint te worden en u snakt naar tijd voor uzelf. Voor een bezoekje, sport, een ochtendje winkelen. Of om gewoon eens even helemaal niets te hoeven.

Twee opvanggroepen voor dagbesteding in Ede

Het Maanderzand is met twee opvanggroepen één van de grootste aanbieders van dagopvang in Ede. Voor eigen bewoners die kleinschalig, beschermd wonen is de dagopvang geïntegreerd. Voor haar andere bewoners en voor ouderen uit de wijk biedt Het Maanderzand keuze uit De Linde en De Club

De Linde

De Linde is 5 dagen per week open voor ouderen met beperkingen die met name behoefte hebben aan structuur en sociaal contact. Een mix van bewoners uit Het Maanderzand en mensen uit heel Ede die nog thuis wonen doet onder leiding van een vaste medewerker en een vrijwilliger individuele of groepsactiviteiten, drinkt koffie met elkaar en eet gezamenlijk de warme maaltijd. Iedereen krijgt alle zorg en aandacht.

De Club

De Club is bedoeld voor bewoners van Het Maanderzand met geheugenproblemen of een lichte vorm van dementie, en is 7 dagen per week geopend. Gezamenlijk brengen ze de dag door in een gezellige woonkamer, en worden ondersteund bij dagelijkse activiteiten als een wandeling of het eten van de warme maaltijd.

Beschikking WMO

Om in aanmerking te komen voor dagbesteding in Ede bij Het Maanderzand voor uzelf of bijvoorbeeld uw ouders, uw partner, broer of zus hebt u een beschikking nodig van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).

Gouden keurmerk in de zorg

Het Maanderzand is, voor de derde keer op rij, in het trotse bezit van het Gouden Keurmerk in de Zorg. Onderzoek van brancheorganisatie Perspekt toonde objectief aan dat we uitzonderlijk hoog scoren op alle aspecten van de zorg en onze dienstverlening. We maken bijvoorbeeld heldere afspraken met bewoners en leggen die zorgvuldig vast.

Het Maanderzand investeert dan ook voortdurend in professionaliteit van de medewerkers en in kwaliteit van de dienstverlening. Daarmee bent u als bewoner zeker van optimale ondersteuning.

Contactinformatie

geen 0318-68 53 00Louise Henri√ęttelaan 176713MG Ede www.maanderzand.nlLaatste controle: juni 2021

Plan route

Contactpersonen

Hulpaanbod

Dagbesteding / Dagopvang

Dagbesteding en dagopvang voor senioren. De dagverzorging bewaakt de zorg rondom de deelnemer. Om dit optimaal te kunnen doen, is er regelmatig contact met andere zorgverleners. Deze coördinerende taak is voor zowel deelnemer als thuisfront een geruststellende gedachte. Uiteraard is er...

Geheugentraining

Voor mensen die op activerende wijze hun geheugen willen onderhouden en trainen.

Hulp bij het huishouden

Het Maanderzand geeft een brede invulling aan de functie "Hulp in de Huishouding"

Kortdurende opname

Tijdelijke inwoning In het verzorgingshuis zijn enkele kamers beschikbaar voor tijdelijke opname. Deze mogelijkheid is bedoeld voor mensen die zelfstandig wonen, maar tijdelijk extra zorg nodig hebben, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Deze mensen krijgen, in een professionele en veilige...

Maaltijdvoorziening

De keuken speelt een belangrijke rol in het leven in Het Maanderzand. Anders dan in veel andere woonzorgcentra worden de maaltijden bij ons vers bereid door onze eigen koks, in onze eigen keuken. Wel zo lekker. En gezond!

Ondersteuning en Begeleiding

Individuele begeleiding van ouderen in de thuissituatie ter ondersteuning van de persoonlijke situatie.

Overbruggingszorg

- De functie ondersteunende begeleiding - Indien er plaats is tijdelijke opname

Persoonlijke verzorging thuis

De activiteiten die o.a. onder de Persoonlijke Verzorging vallen zijn: Aan- en uitkleden, hulp bij de steunkousen, alarmopvolging, douchen, in- en uit bed helpen, toilethulp, transfers, wisseling etc.

Seniorenwoning

Stuurt u een copie van uw indicatie, of een briefje met uw NAW gegevens erop, naar 'Het Maanderzand'. U ontvangt van ons een bevestigingsbrief en wordt op de wachtlijst geplaatst. Wanneer u aan de beurt bent en er een woning beschikbaar is wordt u hierover bericht.

Zaalgebruik

Lezingen, presentaties, concerten, bijeenkomsten, koffieavonden, wijkontmoetingen (avond), huwelijksfeesten, recepties.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Verpleeghuis Woonzorgcentrum of verzorgingshuis Welzijnswerk
Vergelijk hulpaanbod