Algemene informatie Contract met de gemeente

Karakter is een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie met meer dan tien locaties in Gelderland en Overijssel. Kinderen en jongeren uit alle gemeenten in Nederland kunnen bij ons terecht.

Kinderen en jongeren komen bij ons voor diagnostiek en behandeling van ADHD, autisme, depressie, angst- en dwangstoornissen, gedragsstoornissen, psychose, LVB en andere psychiatrische problematiek.

Bij de behandeling kijken wij altijd goed naar wat het kind nodig heeft en wat het beste bij het kind past. Dit kunnen therapieën of gesprekken zijn, individueel, in een groep of met de ouders erbij. Ook combineren we dit met online behandeling (e-health). Soms worden er medicijnen voorgeschreven en soms is een tijdelijk klinisch verblijf bij Karakter nodig om weer verder te kunnen.

Als het gaat om complexe problematiek, behandelen we bij Karakter. Wanneer er sprake is van enkelvoudige vraagstukken, behandelen onze partners in zorg. Jaarlijks maken ruim achtenhalfduizend kinderen, jongeren en ouders gebruik van onze zorg.

Vanuit onze specialistisch kennis zijn er voor de specifieke vragen van kinderen, jongeren en ouders verschillende behandelmogelijkheden.

  • Thuis: Intensieve Psychiatrische Gezinsbehandeling

Er komt een gezinsbehandelaar bij het gezin thuis voor advies en begeleiding. Dit noemen wij   Intensieve Psychiatrische Gezinsbehandeling (IPG).

  • Online behandeling

Karakter maakt gebruik van ehealth modules. We bieden naast de behandeling op de polikliniek ook de mogelijkheid om een online behandeling te volgen.

  • Polikliniek

Op een polikliniek komen ouders en/of kinderen op afspraak voor onderzoek en behandeling. Soms is dit alleen voor de eerste gesprekken, soms is de gehele behandeling op de polikliniek.

  • Flexibele Intensieve Behandeling

Karakter biedt aan kinderen (4-12 jaar) en jongeren (12-18 jaar) met complexe psychiatrische problematiek de mogelijkheid tot een flexibele intensieve behandeling. Dit is een combinatie van behandeling in de thuissituatie en aanbod van diverse therapieën waarbij een combinatie met dagbehandeling en een kortdurende klinische opname mogelijk is.

Aanmelden bij Karakter?

Dit kan via een erkende verwijzer zoals uw huisarts, medisch specialist of het Centrum voor Jeugd en Gezin of sociaal wijkteam van uw gemeente.

Aanmeldbureau Overijssel

aanmeldenoverijssel@karakter.com

0546 48 44 44

Aanmeldbureau Universitair Centrum

aanmeldpuntUC@karakter.com

024 351 22 22

Aanmeldbureau Gelderland of LVB

aanmeldbureau.gld@karakter.com

088 654 54 00

Consultatielijn voor jeugdzorgprofessionals

consultatielijnjzp@karakter.com

(expertiseteams, wijkteams, GGD, gemeenten, vrijgevestigde (gz)psychologen, scholen, etc.)

Op werkdagen 9.00 - 17.00 uur een gz-psycholoog beschikbaar voor vragen.

t. 088 654 54 99

Contactinformatie

 0318-67 66 11Horalaan 56717LX Ede www.karakter.com www.karakter.comLaatste controle: februari 2021

Plan route

Postadres
Postbus 686710BB Ede

Toegankelijk

Lift of traplift aanwezig

Openingstijden

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Vergelijk hulpaanbod