De meeste kinderen doen graag samen leuke dingen. Het is vervelend als uw kind niet mee kan doen met clubs en activiteiten. Wat kunt u doen?

Samen buiten spelen of sporten

Stimuleer uw kind om met andere kinderen iedere dag buiten te spelen. Zo komt uw kind toch aan veel beweging. En het kost geen geld. U kunt uw kind ook stimuleren fietstochten te maken, te gaan hardlopen of te sporten op een veldje bij u in de buurt.

Bijdrage van gemeente

Gemeente Ede heeft de volgende regelingen voor kinderen: Meer Kinderen Meedoen, Kindpakket, Diplomazwemmen en Schoolgaan. U vraagt deze regelingen digitaal aan.

Zo kan uw kind meedoen aan sporten of een tweedehands fiets en laptop aanvragen voor de brugklas. Via de webshop Ede doet mee! kan uw kind de tegemoetkoming voor het sporten besteden.

Kindgebonden budget

Voor kinderen jonger dan 18 jaar krijgt u kinderbijslag. Maar voor mensen met een laag inkomen of lage uitkering is er ook een kindgebonden budget. Heeft u recht op een kindgebonden budget dan krijgt u vanzelf bericht van de Belastingdienst. Maar u kunt het ook zelf aanvragen als u niets hoort.

Tips

Misschien heeft u ook nog iets aan de volgende tips:

  • Bij de bibliotheek kan uw kind gratis boeken lenen (en vaak ook tijdschriften). Voor kinderen tot 18 jaar betaalt u geen lidmaatschapsgeld.
  • Vakantie hoeft niet duur te zijn. U kunt bijvoorbeeld huizen ruilen, of op iemand huis passen. Voor kinderen uit gezinnen met weinig geld zijn er betaalbare vakantiekampen.

Organisaties

Bibliotheek

Cultura - Afdeling bibliotheek

 0318-67 28 00 cultura-ede.nlMolenstraat 456711AWEde

Bibliobus Cultura Ede, Kernhem / De Kleine...

 cultura-ede.nlBalgzand 26718MJEde

Cultura Ede / Bibliotheek Bennekom (Collage)

 0318-41 40 77 cultura-ede.nlHogeweg 236721VDBennekom

Gemeente

Gemeente Ede

 14 03 18 ede.nlRaadhuisplein 16711DEEde

Stichting Leergeld

Sam& voor alle kinderen

 010-30 75 909 samenvoorallekinderen.nlVan Nelleweg 13044BCRotterdam

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod