Een IOAZ-uitkering vraagt u aan bij de afdeling bijstand voor zelfstandigen.

Beslistermijn

Wanneer uw aanvraag compleet is, heeft de afdeling bijstand voor zelfstandigen 8 weken om te beslissen of u een IOAZ-uitkering kunt krijgen. U krijgt dan een brief waarin staat onder welke voorwaarden u de uitkering krijgt. De beslissing op uw aanvraag kan ook langer dan 8 weken duren. De afdeling bijstand voor zelfstandigen mag langer de tijd nemen als zij dit in eigen beleid heeft vastgelegd. En de afdeling bijstand voor zelfstandigen mag de periode verlengen als ze meer tijd nodig heeft om een beslissing te nemen, bijvoorbeeld omdat u niet alle bewijsstukken op tijd heeft kunnen inleveren.

Wanneer aanvragen?

Een IOAZ-uitkering moet u aanvragen als uw bedrijf nog bestaat, dus voordat u helemaal stopt met uw bedrijf. Nadat u de uitkering heeft aangevraagd, moet u uw bedrijf of beroep binnen 1,5 jaar helemaal hebben beƫindigd.

Werkende partner

Heeft u een werkende partner die genoeg verdient? Dan kunt u geen IOAZ-uitkering aanvragen. Maar denkt u dat de inkomsten van uw partner ook minder worden of helemaal eindigen? Dan kunt u de IOAZ-uitkering wel aanvragen.

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod