Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Werk, geld en uitkering

Wat is beschut werk?

Beschut werk is werk waarbij u in uw eigen tempo taken uitvoert. Het werk en uw werkplek zijn aangepast aan wat u kunt. U krijgt bij het werk de begeleiding die u nodig heeft.

Als Werkkracht wil weten of beschut werk voor u de passende manier is om te werken, stuurt Werkkracht u voor een advies naar het UWV. Het UWV bekijkt dan of u voor beschut werk in aanmerking kunt komen. U kunt ook zelf voor een advies naar het UWV gaan. Adviseert het UWV voor u beschut werk? Dan moet Werkkracht namens de gemeente Ede u een beschutte werkplek aanbieden. Misschien komt u eerst op een wachtlijst, want het kan even duren voordat er een werkplek voor u is gevonden.

Het is mogelijk dat u op uw werkplek of bij uw werk extra voorzieningen nodig heeft, omdat u anders niet goed kunt werken. Uw trajectbegeleider zal met u op de werkplek in ieder geval de volgende dingen doornemen:

  • of uw werkplek geschikt is voor u;
  • of de ruimte waarin u gaat werken geschikt is voor u;
  • of de taken die u krijgt voor u goed uit te voeren zijn;
  • of het tempo waarin u wordt verwacht te werken niet te hoog is voor u;
  • of u het aantal uren en het aantal dagen dat u werkt, kunt volhouden.

Als het nodig is, zal de werkplek of het werk zelf aan uw mogelijkheden worden aangepast. En als u meer of andere begeleiding nodig heeft, dan wordt daar rekening mee gehouden. U kunt bijvoorbeeld hulp krijgen van een jobcoach of een trajectbegeleider van Werkkracht .