Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Werk, geld en uitkering

Wat is beschut werk?

Beschut werk is werk waarbij u in uw eigen tempo eenvoudige taken uitvoert. Het werk en uw werkplek zijn aangepast aan wat u kunt doen. U krijgt bij het werk de begeleiding die u nodig heeft.

Als Werkkracht wil weten of beschut werk voor u de enige mogelijkheid is om te werken, stuurt Werkkracht u voor een advies naar UWV. UWV bekijkt dan of u voor beschut werk in aanmerking kunt komen. U kunt ook zelf voor een advies naar UWV. Adviseert het UWV voor u beschut werk? Dan moet Werkkracht u een beschutte werkplek aanbieden. Misschien komt u eerst op een wachtlijst, want het kan even duren voordat er een werkplek voor u is gevonden.

Het is mogelijk dat u op uw werkplek of bij uw werk extra voorzieningen nodig heeft, omdat u anders niet goed kunt werken. Uw trajectbegeleider zal met u op de werkplek de volgende dingen doornemen:

  • of uw werkplek geschikt is voor u;
  • of de ruimte waarin u gaat werken geschikt is voor u;
  • of de taken die u krijgt voor u goed uit te voeren zijn;
  • of het tempo waarin u moet werken niet te hoog is voor u;
  • en of u het aantal uren en het aantal dagen dat u moet werken kunt volhouden.

Als het nodig is, zal de werkplek of het werk zelf aan uw mogelijkheden worden aangepast. En als u meer of andere begeleiding nodig heeft, dan kunt u die krijgen. U kunt bijvoorbeeld hulp krijgen van een jobcoach of een trajectbegeleider van Werkkracht.