Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Werk, geld en uitkering

Persoonsgebonden werkvoorzieningen

Gaat u voor uzelf beginnen, in uw eigen bedrijf of beroep? Dan kan UWV de hulpmiddelen of voorzieningen betalen die u door uw ziekte of beperking nodig heeft om uw werk te doen. Bijvoorbeeld: een aangepast bureau (=hulpmiddel), vervoer naar uw werk of hulp door een gebaren- en schrijftolk (=voorziening). UWV betaalt de kosten helemaal of voor een deel.

Voorwaarden

Dit zijn de voorwaarden om een hulpmiddel of voorziening aan te vragen:

  • U begint met uw eigen bedrijf of beroep.
  • U heeft bij de start een ziekte of beperking.
  • Door die ziekte of beperking heeft u een hulpmiddel/voorziening nodig, nu of later.
  • Het kan ook zijn dat u binnen 3 jaar na de start nieuwe gezondheidsproblemen erbij krijgt. Ook voor die nieuwe gezondheidsproblemen kunt u dan een hulpmiddel/voorziening krijgen, als dat nodig is.

Inkomensgrens

Vanaf 3 jaar na de start van uw eigen bedrijf, is er een inkomensgrens. U krijgt vanaf dat moment alleen nog een hulpmiddel of voorziening als u minder dan € 89.479,50 bruto verdient (bedrag januari 2020).

Aanvragen

U moet de vergoeding zelf aanvragen bij UWV. Doe dat voordat u de kosten maakt. UWV betaalt namelijk alleen de goedkoopst mogelijke oplossing. Dat kan een andere oplossing zijn dan waar u aan denkt. Misschien wijst UWV uw aanvraag zelfs af. Wacht dus tot u zekerheid over de vergoeding heeft.

Zie ook