Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Werk, geld en uitkering

Goedkopere zorgverzekering nemen

Gaat een groot deel van uw inkomen op aan zorgpremie en zorgkosten? Misschien kunt u besparen op de premie van uw zorgverzekering. En sommige zorgkosten kunt u voor een deel terugkrijgen via de belasting.

Overstappen naar goedkopere verzekering

Op de Consumentenbond zorgvergelijker kunt u uitzoeken of u de goedkoopste basisverzekering heeft. U mag elk jaar een nieuwe verzekering afsluiten, maar dat moet u dan wel vóór 1 januari doen, anders loopt uw oude verzekering gewoon door.
Veel gemeenten hebben voor mensen met een laag inkomen een betaalbare collectieve zorgverzekering.

Heeft u een uitgebreide aanvullende zorgverzekering? Kijk eens welke vergoedingen u echt nodig heeft en welke u nooit gebruikt. Misschien is een goedkopere aanvullende verzekering voor u voldoende.

Zorgtoeslag aanvragen

Met een laag inkomen kunt u zorgtoeslag krijgen. Dit is geld om de premie voor de zorgverzekering te betalen. U vraagt zorgtoeslag aan op belastingdienst.nl.

Betalingsachterstand aflossen

Heeft u schulden bij uw zorgverzekeraar, bijvoorbeeld omdat u het eigen risico of de premie niet heeft betaald? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw zorgverzekeraar. U kunt de zorgverzekeraar vragen wat de mogelijkheden zijn om uw schuld af te lossen. Op zorgverzekeringslijn.nl staat meer informatie.

Belastingaftrek

Sommige zorgkosten die de zorgverzekering niet betaalt, mag u van de belasting aftrekken. Op meerkosten.nl vindt u meer informatie .

Zie ook
Organisaties