Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Ja, ik doe mee!

Diploma's zijn belangrijk. Ze laten zien wat u kunt en wat u geleerd heeft. Veel mensen hebben in de praktijk een heleboel kennis en ervaring opgedaan, zonder dat ze daar een diploma voor hebben gekregen. Is hier wat aan te doen?

Ervaringscertificaat

U kunt die kennis en ervaring vast laten leggen in een 'ervaringscertificaat'. Dat is een soort diploma. Een ervaringscertificaat kan handig zijn bij sollicitaties: u kunt ermee laten zien wat u allemaal kunt.
Gaat u een opleiding of cursus doen? Dan kunt u met een ervaringscertificaat vaak een vrijstelling voor bepaalde vakken krijgen.

Niet gratis

Uw contactpersoon bij UWV of de gemeente kan u helpen met het aanvragen van een ervaringscertificaat. De procedure kost tijd en geld. Meer informatie vindt u op ervaringscertificaat.nl en leerwerkloket.nl.

Ook het ervaringscertificaat zelf kost geld: u betaalt rond de € 1500. Maar u mag het bedrag aftrekken bij de belastingaangifte.

Uitkering?

Heeft u een van deze uitkeringen van UWV: Ziektewet, WIA, WAO, Wajong of Waz? Informeer dan bij uw contactpersoon of UWV het certificaat kan betalen.

Vergelijk hulpaanbod