Hoe lang krijgt u een WW-uitkering? Dat hangt ervan af hoe lang u gewerkt heeft.

Basisuitkering

Er is een basisuitkering van drie maanden. Die krijgt u als u in de 36 kalenderweken voordat u werkloos werd minimaal 26 weken heeft gewerkt (de wekeneis). De eerste twee maanden ontvangt u 75% van het loon dat u het jaar daarvoor gemiddeld verdiende. In de laatste maand krijgt u 70% van dit loon.

Langere uitkering

Heeft u van de vijf jaar voordat u werkloos werd minimaal vier jaar gewerkt (de jareneis)? Dan krijgt u langer dan drie maanden een uitkering. Hoelang? Dat hangt af van uw arbeidsverleden.
Voor de eerste tien jaar dat u heeft gewerkt, bouwt u per gewerkt jaar 1 maand WW-recht op. Daarna bouwt u voor elk gewerkt jaar een halve maand WW-recht op.

Op rekenhulp arbeidsverleden kunt u zien hoeveel jaar arbeidsverleden u heeft. Kloppen de gegevens niet? Dan kunt u UWV vragen om ze te corrigeren.

Maximale duur WW-uitkering

Sinds 1 april 2019 is de maximale periode dat u een WW-uitkering kunt ontvangen nog 24 maanden. Werkgevers en werknemers kunnen in de cao afspreken dat ze de WW-uitkering aanvullen tot maximaal 38 maanden. De stichting PAWW is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling. Voor de financiering van de PAWW-regeling wordt een bijdrage op het brutoloon van werknemers bij deelnemende werkgevers ingehouden.

Vergelijk hulpaanbod