Uw WW-uitkering stopt, maar u heeft nog geen ander werk. Of u verdient heel weinig. Dan kunt u misschien een andere uitkering krijgen. Welke uitkering, hangt af van uw leeftijd.

IOW-uitkering

U was ouder dan 60 jaar toen u werkloos werd. En u heeft de einddatum van uw WW-uitkering bereikt. Dan kunt u een IOW-uitkering aanvragen bij UWV vanaf 5 weken voordat uw WW-uitkering stopt. Als u dan met uw DigiD inlogt op Mijn UWV, ziet u de aanvraag voor u klaarstaan.
De IOW is een tijdelijke regeling voor een uitkering op bijstandsniveau. De IOW blijft bestaan tot 1 januari 2024.
Heeft u geen recht op een IOW-uitkering? Dan kunt u misschien een IOAW - of bijstandsuitkering krijgen. U kunt de uitkering aanvragen op werk.nl.

IOAW-uitkering

Bent u geboren voor 1 januari 1965? Dan krijgt u een aanvulling op uw inkomen tot de hoogte van een bijstandsuitkering. Deze aanvullende uitkering is de Inkomensvoorziening voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW). U krijgt de IOAW niet van UWV, maar van de gemeente. U kunt de uitkering aanvragen op werk.nl.

Bijstand

Krijgt u geen IOW of IOAW? Dan komt u misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering. Maar u krijgt geen bijstand als u een partner heeft die genoeg verdient. U krijgt ook geen bijstand als u te veel vermogen heeft (koophuis, spaargeld, caravan enzovoort). U krijgt deze uitkering van de gemeente. U kunt de uitkering aanvragen op werk.nl.

Aanvulling WW via uw cao

Misschien kunt u een aanvullende uitkering krijgen via uw cao. Dit heet een Private Aanvulling WW (PAWW). Die krijgt u niet van UWV. Of u zo’n aanvulling kunt krijgen, hangt af van de cao-afspraken die in uw soort werk gemaakt worden. Op de website www.spaww.nl vindt u informatie over de private aanvulling.

Organisaties

Gemeente

Gemeente Ede

 14 03 18 ede.nlRaadhuisplein 16711DEEde

Vergelijk hulpaanbod