Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Werk, geld en uitkering

WW-uitkering stopt

Uw WW-uitkering stopt, maar u heeft nog geen ander werk. Of u verdient heel weinig. Dan kunt u misschien een andere uitkering krijgen. Welke uitkering, hangt af van uw leeftijd.

IOW-uitkering

U was ouder dan 60 jaar toen u werkloos werd. En u heeft de einddatum van uw WW-uitkering bereikt. Dan kunt u een IOW-uitkering aanvragen bij UWV vanaf 5 weken voordat uw WW-uitkering stopt. Als u dan met uw DigiD inlogt op Mijn UWV, ziet u de aanvraag voor u klaarstaan.
De IOW is een tijdelijke regeling voor een uitkering op bijstandsniveau. De IOW blijft bestaan tot 2027.
Heeft u geen recht op een IOW-uitkering? Dan kunt u misschien een IOAW - of bijstandsuitkering krijgen. U kunt de uitkering aanvragen op werk.nl.

IOAW-uitkering

Bent u geboren voor 1 januari 1965? Dan krijgt u een aanvulling op uw inkomen tot de hoogte van een bijstandsuitkering. Deze aanvullende uitkering is de Inkomensvoorziening voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW). U krijgt de IOAW niet van UWV, maar van de gemeente. U kunt de uitkering aanvragen op werk.nl.

Bijstand

Krijgt u geen IOW of IOAW? Dan komt u misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering. Maar u krijgt geen bijstand als u een partner heeft die genoeg verdient. U krijgt ook geen bijstand als u te veel vermogen heeft (koophuis, spaargeld, caravan enzovoort). U krijgt deze uitkering van de gemeente. U kunt de uitkering aanvragen op werk.nl.

Aanvulling WW via uw cao

Misschien kunt u een aanvullende uitkering krijgen via uw cao. Dit heet een Private Aanvulling WW (PAWW). Die krijgt u niet van UWV. Of u zo’n aanvulling kunt krijgen, hangt af van de cao-afspraken die in uw soort werk gemaakt worden. Op de website www.spaww.nl vindt u informatie over de private aanvulling.

Organisaties