Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Werk, geld en uitkering

In beroep gaan tegen de beslissing van de uitkeringsinstantie

Heeft u bezwaar gemaakt tegen de beslissing van een uitkeringsinstantie, maar krijgt u geen gelijk? Dan hoeft u zich daar niet bij neer te leggen. U kunt binnen 6 weken nadat uw bezwaar is afgewezen in beroep gaan bij de rechtbank, afdeling bestuursrecht.

Hoe gaat u in beroep?

U schrijft een brief aan de rechtbank waarin u de zaak uitlegt. Die brief heet een beroepschrift. Bij het sturen van een beroepschrift moet u op dezelfde dingen letten als wanneer u een bezwaarschrift stuurt.

U kunt het beroepschrift afgeven bij de balie van de rechtbank (vraag een ontvangstbewijs) of met de post opsturen (liefst aangetekend). U kunt ook een beroepschrift indienen via internet. Dat kan met een webformulier op formulieren.rechtspraak.nl.

Tips

  • U kunt uw brief het beste ruim op tijd versturen, dus niet op de laatste dag.
  • Vult u op internet het webformulier in? Dan is het verstandig om goed op te letten of de verzending gelukt is.
  • De rechtbank stuurt een ontvangstbevestiging. Heeft u 3 dagen voor het einde van de termijn nog geen ontvangstbevestiging ontvangen? Dan kunt u even bellen of uw brief of webformulier wel is aangekomen. Is uw brief of webformulier nog niet aangekomen? Dan heeft u nog tijd om uw brief of webformulier opnieuw te versturen.