Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Werk, geld en uitkering

Bijstand en ziekte

Heeft u een bijstandsuitkering en wordt u ziek? Dan moet u dat bij uw contactpersoon melden. Er zit hierbij verschil tussen kort ziek zijn en lang ziek zijn.

Kort ziek

Volgt u een re-integratietraject? Dan moet u zo snel mogelijk laten weten dat u ziek bent.
Volgt u geen re-integratietraject? Dan hoeft u de gemeente niet meteen te waarschuwen als u zich een dagje niet lekker voelt. U bent waarschijnlijk snel weer opgeknapt. Als u langer ziek blijft of voor een kleine ingreep naar het ziekenhuis moet, is het verstandig dit wél door te geven aan uw contactpersoon bij de gemeente. Zodra u weer hersteld bent en thuis bent, moet u dit ook weer aan de gemeente melden.

Lang ziek

Bent u lange tijd ziek thuis of wordt u in het ziekenhuis of een zorginstelling opgenomen? Dan moet u altijd contact opnemen met uw contactpersoon bij de gemeente. Kunt u dit niet zelf? Vraag dan of iemand anders dat voor u doet. Veel ziekenhuizen en zorginstellingen hebben een maatschappelijk werker in huis die dit voor u kan doen.
Wanneer duidelijk is dat u voor langere tijd in de zorginstelling of het ziekenhuis zult blijven, zal de gemeente uw bijstandsuitkering aanpassen. U krijgt dan bijstand voor mensen in een instelling .

Zie ook